Може ли един мъж да си позволи да покаже отчаяние?

...
 
Може ли един мъж да си позволи да покаже отчаяние?
Коментари Харесай

Aнонимно писмо от мъж до неговата жена: Искам да си намериш работа…

 

Може ли един мъж да си разреши да покаже обезсърчение? Има ли право да моли жена си да откри работа, чувствайки, че скоро ще „ изгори жив “, пробвайки се самичък да издърпа финансовата поддръжка на фамилията? Известното английско издание The Guardian разгласява анонимно писмо от брачен партньор до брачната половинка му, в което той я моли да стартира да печели пари. Не можахме да подминем толкоз значима тематика, по тази причина публикуваме нейния превод на нашия уеб страница. 

 

„ Все още си припомням вълнението, което изпитах, когато те видях за първи път в юридическия факултет. Блестеше измежду потока от мрачни и нервни лица. Бързо ми стана ясно, че си блага, земна, а също и лоялна към приятелите и фамилията си. След дипломирането бяхме неразделни. Издържахме изпита, който дава право на адвокатска специалност и се оженихме. Бъдещето изглеждаше ярко – двама брилянтни адвокати със светли мозъци, подкрепяни от фамилиите си, подготвени да основат лично семейство и бъдеще.

 

Започнах кариерата си, като прекарвах изтощителни часове в доста напрежение и непрекъснат стрес, което е толкоз типично за младите адвокати. Изведнъж ти прояви ненадейно съмнение по отношение на намирането на добра работа и въобще на някаква работа за себе си. След лек напън от моя страна, само че най-много тъй като имаше студентски заем (заем, даден на студенти за покриване на разноските им за обучение), ти стартира да се занимаваш с незаконна работа. По-подходящо беше за някой, който имаше половината от нашето обучение и просветеност, само че не и за теб, също така тази работа беше ниско платена.

Тогава пристигна първата бременност – нещо, което и двамата доста искахме. Тя напълно насочи вниманието ти към най-важната работа на света – майчинството. Няколко години по-късно бяхме благословени с второ дете. Мина време, децата растяха. През цялото това време ти в никакъв случай не бе работила по специалността си, макар че и двете деца бяха на учебно заведение по през целия ден, а първото ни дете в този момент е на път да отиде в лицей.

Постигнах добър прогрес по кариерната стълбица. С доста труд съумях да осигуря всичко, което хората от междинната класа би трябвало да имат: хубава къща в безвреден и спокоен регион, годишна почивка, щастливи и здрави деца и парите, които сме заделили за тяхното висше обучение. Но всичко това ми пристигна на чудовищна цена. Нивото на стрес, в което се намирам всеки ден, се усилва дружно с размера на отговорностите в работата. И здравето ми внезапно се утежни. Хората, които не бях виждал от доста години, потръпваха при типа ми, когато се срещахме още веднъж. Уви, нееднократно съм чувал с крайчеца на ухото си по какъв начин познати в диалог виждат какъв брой съм стар.

Не съм сигурен, че мога да пребивавам с това движение през идващите 25 години. Често бленувам да напусна компанията си и да заема по-малко виновна позиция и ти също да намериш работа за себе си – даже и най-скромната – тъй че тя по някакъв метод да помогне за компенсиране на финансовия минус, който може да се появи в нашето семейство.

 

В продължение на доста години те молех  да си намериш работа, каквато и да е работа. По-голямата част от свободното си време ти оказвам помощ в къщи, помагах и с развъждането на децата. Разбирам, че обичайните функции на половете постоянно потискат дамите, само че това също е нож с две остриета. Бих се чувствал по-малко уединен и сломен, в случай че ми помагаше и с финансите за нашето семейство, въпреки и малко.

Но не се случи. Стана ми ясно, че си удовлетворена от моята работа, от която съм смъртоносно изтощен, и от големия стрес, обвързван с построяването на кариера, който стартирам да ненавиждам от ден на ден и повече.

 

Прекалено си заета с доброволчески действия, разнообразни занимания и спортни тренировки. Постоянно общуваш с дами, които са в сходна обстановка, предпочитайки да си стоят у дома и да не вървят на работа. Всички се оплаквате от финансови усложнения, само че никоя от вас не е обмисляла съществено възможността  да си откри работа, с цел да облекчи тежестта на съпрузите си и най-малко малко да оказват помощ на фамилния бюджет.

Аз не желая да започваш работа, с цел да мога да си купя безценен Jaguar или вила край морето. Искам да си намериш работа, с цел да мога да се преместя на друга по-малко стресираща позиция и да не се постанова да намаляваме стандарта си на живот.

Искам да си намериш работа, с цел да не се разсънвам измежду нощ в студена пот, тъй като кариерата ми е единственото нещо, от което завиди бъдещето на всички нас.

Искам да започнеш да работиш и ние да се усещаме като същински сътрудници, а аз да спра да се усещам като животно, чиято роля е само да обезпечава пари.

Искам щерка ни да те види в работна среда и това я стимулира да стартира да гради кариерата си. Така че тя в никакъв случай да не бъде толкоз подвластна от един човек, както ти си от мен, без значение какъв брой доста я обича (и ще я обича).

Но най-много желая да си намериш работа, с цел да се усещам обичан и не чак толкоз уединен.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР